Docenten

 

Gegevens  docenten;

Hellevoetsluis

Pia de Blok
Yogadocente sinds 1983. Praktijk Ontspanning en Inzicht voor jongeren zowel als voor ouderen. Ontwikkelaar en Initiatiefneemster van lessen en workshops “Ontspanning Ontspannen & Inzicht op basis- voorgezet- en hogescholen (2006). Pia heeft de opleiding/bijscholing ‘Onbeperkt Ontspannen met inzicht in non-dualiteit’ (het ervarinsgsmatige aspect van advaita) overgedragen aan Marco Flipse (2013). Naast het geven en opzetten van lessen op ca 100 scholen gaf zij jarenlang les op de Hogeschool Rotterdam. Deze zijn ook overgedragen aan docenten van de HRO. Boeken: “Advaitasprookjes”, uitg. Koppenhol. “Onbeperkt ontspannen voor jongeren”, uitg. De Toorts, Haarlem.

Groningen

Myra Wortman
In noord-nederland heb ik een praktijk voor ontspanning en begeleiding.Ik wil het inzicht in non-dualiteit toegankelijker maken voor jongeren.
Jongeren hebben zoveel keuzemogelijkheden, er kan en moet van alles, maar wie leert je ontspannen en bij jezelf te blijven?
Door cursussen en workshops ontspanning en inzicht aan te bieden op middelbare scholen, hoop ik daar een bijdrage aan te leveren.
Ik geef onder andere workshops “Relax… effe chillen”  op diverse locaties van het Alfa college.
Daarnaast geef ik ook individuele begeleiding.
Myra heeft de bevoegdheid de opleiding van Pia ‘Onbeperkt Ontspannen met Inzicht’ in noord-Nederland te geven. Websitie; www.deontwikkeling.com
voor meer informatie bel 06 311 68 063 of mail myrawortman@hotmail.com

Gouda

Jeannette Oosterwijk
Sinds 2001 is zij leerkracht in het basisonderwijs, waar zij tevens aan groepjes kinderen met spanningsklachten ontspanningslessen geeft; bijvoorbeeld voorafgaand aan (CITO) toetsen.
Zij gaf de 6-of8-weken module “Onbeperkt ontspannen met inzicht”op de Goudse Waarden tot 2014 aan Havo 4 en Havo5 leerlingen.
Bevoegd leerkracht gezondheidskunde en omgangskunde sinds 1986.
Zij is KIESCoach en begeleidt kinderen in echtscheidingssituaties.
Individuele begeleiding bij ademhaling en ontspanning is ook mogelijk.
E-mail; j.oosterwijk@online.nl
Tel. 06-49864981

Gouda
Nelleke Vlijm,
Ontspanningsdocent en voetreflextherapie. De lessen met ontspanningsoefeningen van Pia de Blok geef ik in kleine groepjes en individueel. Deze lessen zijn geschikt voor alle leeftijden. Ik zie de mens als uniek individu, maar tegelijkertijd in verbinding met zijn/haar omgeving. Ik beoefen al vele jaren Hatha yoga en sinds korte tijd volg ik lessen Kundalini yoga. Deze ervaring neem ik mee in het geven van de lessen. Daarnaast werk ik parttime in de zorg. Voor meer informatie:
www.heelontspannen.nl
info@heelontspannen.nl

Groene hart / Noorden van provincie Zuid-Holland (Alphen aan den Rijn – Oude Wetering) West Brabant ( Roosendaal)

Marco Flipse is yogadocent en tevens docent opleiding “Onbeperkt Ontspannen & Inzicht”, de laatste is door Pia de Blok aan hem overgedragen.
Er is aandacht voor:

– Individuele begeleiding in adembalans & ontspanning
– Groepslessen hatha yoga – meditatie
Marco heeft als specialisatie werken met jongeren en een grote affiniteit met de doelgroep ouderen. Hij geeft ook lessen “Onbeperkt ontspannen met inzicht” voor de volksuniversiteit en op een basisschooL.
W: www.bm-welzijn.nl  | E: info@bm-welzijn.nl  | T: 06-30420499

Hellevoetsluis

Jan de Winter
Jan is arbeidsconsulent voor jonge mensen met een communicatieve beperking. Hij zoekt samen met hen naar een geschikte werkplek en coacht hen zo nodig op die werkplek.
Jan heeft 29 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Is creatief; zeefdrukken en fotograferen. Begeleid samen met Pia Blok Stilteochtenden in Hellevoetsluis en andere stiltebijeenkomsten.
Email: ja.dewinter@gmail.com
06-10870794

Hellevoetsluis

Andra van der Loos
Dans- en ontspanningsdocente, speciaal ook voor jongeren. BATC erkende praktijk voor massagetherapie, stresscounselling, natuurgeneeskunde en voedingsadvies. Zij geeft lessen “Onbeperkt ontspannen met inzicht” aan eindexamenkandidaten op het Helinium.
Diverse workshops zijn mogelijk voor allerlei doelgroepen op het gebied van ontspanning of beweging, combinatie van beide is ook mogelijk, voor uitgebreide info: www.vitalya.nl
President Paterstraat 1 Hellevoetsluis, 0181-325211

Gouda

Sonja Wagner, Feniks Energie.
Werkt als coach om werk- en levensplezier te bevorderen. Heeft als ervaringsdeskundige instrumenten ter preventie van burn-out, voor begeleiding tijdens en na een burn-out in haar gereedschapskist verzameld. In onze maatschappij hebben wij de neiging kinderen (en volwassenen) te beoordelen en te labelen. Door ze de oefeningen van “Onbeperkt Ontspannen voor jongeren” bij te brengen, leren zij de rust in zichzelf te vinden en zijn zij minder afhankelijk van wat anderen vinden. Website: info@feniks-energie.nl Tel. 06 2818 1111

Barendrecht

Rosaline Baan
Yoga voor kinderen, tieners en volwassenen. Met speciale ontspanningslessen voor eindexamenkandidaten. Ik ben opgeleid door Pia en in die zin geef ik mijn lessen.
Website; www.yogabyrosa.nl

Ridderkerk

Belinda Vollenberg-Rijsdijk, natuurgeneeskundige ontspanningstherapeute en voetreflexologe. Praktijk VOL Ontspannen voor ontspanning van lichaam en geest d.m.v. voetreflexologie, ontspanningstherapie, stoelmassage en ontspanningsworkshoppen voor kinderen en jongeren. www.volontspannen.nl

Rotterdam

Peggy Schultz
Decaan Hoge School Rotterdam.
Peggy geeft ondersteuning en begeleiding aan studenten. Tevens heeft zij een adviserende taak. Zij gebruikt tijdens de individuele begeleiding ook de oefeningen van Pia.
P.J.Schultz@hro.nl
Tel. 010-2414252

Duivendrecht

Petra Speelman werkt bij IAM het centrum voor stilte-educatie en verzorgt voor leerkrachten, ouders en andere opvoeders workshops, studiedagen en cursussen over het belang van aandacht, ontspanning, innerlijke rust en stilte. Ook geeft zij workshops aan kinderen o.a. de workshop ‘onbeperkt ontspannen’ met oefeningen van Pia de Blok.
Petra heeft gewerkt als basisschoolleerkracht. Ze heeft vele opleidingen gevolgd op het gebied van onderwijs, opvoeding en bewustzijn.
Meidoornstraat 20,
1115 BG Duivendrecht, 020 4165131
www.stilte-educatie.nl
petra@stilte-educatie.nl

Deventer

Charmaine van den Berg is in 1999 afgestudeerd aan het HBO maatschappelijk werk en dienstverlening. Na jaren gewerkt te hebben als psycho-sociaal hulpverlener en coach bij diverse reguliere instellingen is zij in 2006 haar eigen holistische praktijk gestart voor mens en dier.
Holistische praktijk voor aanvullende gezondheidszorg, welzijn en coaching voor mens en dier: www.charmainevandenberg.nl

Middelharnis, Goeree Overflakkee

Willy Visser
Willy is holistisch therapeut met als specialisatie kinesiologie en leer- en gedragsmoeilijkheden. Ze verzorgt daarnaast ontspanningscursussen, stranddagen, energetische massages en is Touch for Health instructor.
Tel. 0187-485695/ 06-20793697
E-mail; info@praktijkdeloods.nl
Website; www.praktijkdeloods.nl

Haarlem

Kinderkracht
Annette Hoek werkt als trainer, coach en schoolmaatschappelijk werkster. Binnen haar praktijk Kinderkracht verzorgt zij al meer dan 5 jaar met veel plezier de Kursus Kinderkracht, een unieke groepstraining voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ontspanning, stilte en aandacht voor jezelf en elkaar zijn belangrijke thema’s die Annette gebruikt in haar trainingen.
Tevens verzorgt zij Kinderkracht Ontspanningslessen en individuele coaching aan kinderen en ouders.
Binnen het onderwijs verzorgt Annette klassentrainingen, thema lessen, groepstrainingen en coaching aan leerkrachten.
Meer informatie; www.kinderkracht.net

Amsterdam
Marianne de Vrijer
Marianne is ontwerper en yogadocente. In haar lessen heeft ze veel aandacht voor de adem en ontspanning. De oefeningen uit de cursus Ontspanning & Inzicht geeft ze momenteel door in eigen kring. Ze wil de lessen ook graag door gaan geven aan jongeren.
tel: 06 444 33 229, email: info@vrijer.com

Almelo

Max J.F. Haacke.
Docent van Het Erasmus, afdeling VMBO
Raya yoga docent.
Geeft ontspanningslessen aan leerlingen (m.b.v.) ouders en helpt ouderen “Onbeperkt Onspannen”.
E-mail; haacke_mjf@hotmail.com

Den Haag

Laura van de Craats.
Laura is Docente Omgangskunde en Kinderyogadocente. Zij biedt faalangsttraining en yoga- en ontspanningslessen aan kinderen en jongeren. Daarnaast geeft zij ontspanningslessen aan volwassenen (individueel of aan groepen) in Den Haag en omstreken aan de hand van de methode ‘Onbeperkt Ontspannen met Inzicht’, ontwikkeld door Pia de Blok.
Tel. 070-2124410 of 06- 40121334
E-mail; lvandecraats@hotmail.com

Bunnik

Monique Besseling, yoga-docente. Praktijk voor yoga, bewustwording en ontspanning.
Biedt yogalessen en ontspanningsworkshoppen aan voor kinderen en jongeren.
www.yogautrecht.nl/Docenten.aspx

Rhoon

Corrie Dunk is Reiki-master en Kinesiologe. Haar inzet is om anderen ook te leren ontspannen en tot zichzelf te komen.
Toermalijn 33, 3162 TL Rhoon, 010-2238872 Mobiel, 06-10550198
corriedunk@telfort.nl

Den Haag

Mariska Szabó  – Yogadocente en Counselor-Coach. Specialisatie doelgroepenyoga voor: Ouderen, Mensen met een Lichamelijke Beperking, Jongeren, Kinderen en Mensen met een verstandelijke Beperking.

Gebruikt de methode van Onbeperkt Ontspannen in de yogalessen, alsook bij persoonlijke begeleiding aan volwassenen, tieners en ouderen met spanningsklachten en vragen op het gebied van persoonlijke groei en gezondheid. Combineert de oefeningen ook met hart-coherentietraining.
Verder ervaring in en affiniteit met het werkveld gehandicaptenzorg en psychiatrie.
Web: www.groeikracht.nl | Email 1: info@groeikracht.nl  | Email 2: mj.szabo@xs4all.nl

Ouddorp (Zuid Holland)

Karaktertuinen
Sibylle Eijs
Naast tuinontwerpster ben ik reikimaster, kinesiologe en leerkracht humanistisch vormingsonderwijs op basisscholen. Op deze scholen pas ik in mijn lessen ook de ontspanningslessen toe. Vroeg geleerd, oud gedaan. De leerlingen worden al vroeg in hun leven met spanning geconfronteerd door allerlei verschillende dingen. Ook de tv en de computer horen daarbij (houding). Belangrijk is dat ze tijdens deze bezigheden ook ontspanning kunnen vinden door vaardigheden, die ze in extra lessen leren of tijdens de les in kleine stukjes. Ik geef ook les aan leerkrachten.
Molenweg 9, 3253 AM Ouddorp,
0187-689114, 06-51065938,
E-mail; sibylleeijs@hotmail.com

Voorschoten

Patricia van Bosse
Patricia geeft de volgende cursussen:
– Autobiografisch schrijven
– Ontspanning en Meditatie
– Spelen met standpunten
Adres: Laan van Duivenvoorde 6, 2252 AK Voorschoten,
tel 071 5618828,
http://de2vogels.blogspot.nl/  (komt nieuwe website).
patriciavb@planet.nl

Warnsveld

Praktijk In Zien
Nelleke de Waard heeft een praktijk in natuurgeneeswijze met als specialist kruidenleer en huidverzorging. Daarnaast is zij docent apothekersopleiding.
Binnen haar praktijk werkt ze samen met de client aan het herstellen van de balans tussen lichaam en geest en het stimuleren van het zelfhelend
vermogen van de mens om die balans in stand te houden.
Zowel binnen in haar praktijk als in het onderwijs past zij de “Onbeperkt ontspannen” oefeningen toe.
E-mail; info.inzien@gmail.com
Website; www.in-zien.nl

Vught

Gonneke Berendsen
30 jaar onderwijservaring vanuit de antroposofie
Yoga-docente
Begeleidt volwassenen en kinderen, individueel en in kleine groepen, ook op school, met vooral aandacht voor innerlijke stilte, ontspanning en bewust – zijn.
gonnekeberendsen@hetnet.nl
Tel. 0411641180

Antwerpen- België

Nadine Flerackers heeft gewerkt als ergotherapeut bij bejaarden, volwassenen en jongeren. Nu werkt ze als cranio-sacraal relaxatie therapeut en creatief coach.
Tijdens haar carrière merkte ze bij zichzelf en cliënten (jong en oud) de behoefte aan ontspanning. De Workshop “onbeperkt ontspannen” van Pia de Blok geeft hier een antwoord op. Graag geeft ook Nadine deze ervaring door.
www.openhart.be
Tel. 0032 3 293 00 78/ 0498.126768

Houten

Guri de Blok
Commercieel directeur van Presence werving en selectie
Coach, met advaitabenadering
Tel. 06-22965297

Alkmaar

Petra Boerhoop
Advaita yoga docent
Adem & Inzicht en Ontspanningslessen
Omgangskunde -en gezondheidskunde docent Hovenierstraat 75
1825 AB Alkmaar
tel. 072 – 561 9011
E-mail; petra.boerhoop@versatel.nl
Internet; www.petraboerhoopyoga.nl

Alkmaar

Walter Roozendaal
Solo-acteur, drama docent, regisseur
Schrijver en trainer podiumpresentatie ook voor jongeren
Internet; www.muzemuzette.com

Ter Aar

Erna Hikke
Korteraarseweg 29 b
2461 GG Ter Aar
tel: 0172 603225
email: ernahikke@gmail.com
A-verpleegkundige. In dertig jaar heb ik ook in de thuiszorg gewerkt, bij geestelijk gehandicapten, in een verzorgingstehuis en in de kraamzorg. De zorg op deze wijze past nu niet meer bij mij, daarom ben ik met deze cursus begonnen. Het contact met medemensen is voor mij erg belangrijk en ik hoop op deze manier iets voor andere mensen te kunnen betekenen.

Dordrecht

Rita Prinsenberg / Yogadocente
Oranjelaan 274
3312 GN Dordrecht
email: s.r.prinsenberg@zonnet.nl

Huizen

Twan Albers
Zwin 4,
1273 WR Huizen
Tel.035 5230166, 06 23363006
Email; info@twan-albers.nl
Website; www.twan-albers.nl

Belgie

Dries Essers
Jagerstraat 3
8630 Veurne
0032496308800
Werkt veel met kinderen in een cirkus.
theworldturnedaround@gmail.com

Rotterdam

Marise is psychologe.
Mariselucardie@gmail.com

Rotterdam

Anke Boereboom
Anke is trainer in het hoger onderwijs en in het bedrijfsleven. Zij geeft faalangstreductietraining, assertiviteitstraining en presentatietraining. Ook organiseert zij op aanvraag cursussen in haar eigen praktijk, zowel aan jongeren als aan volwassenen, in omgaan met spanning, presenteren en persoonlijke effectiviteit. Voor meer informatie; www.stemgebruik.nl

Alphen aan de Rijn

Stress is nu en in de toekomst bij veel mensen een groot probleem. Via verschillende cursussen die ik heb gevolgd en mijn levenservaring probeer ik het probleem vooral praktisch en met beide benen op de grond te benaderen. De ontspanningsoefeningen van Pia de Blok kunnen hier veel in betekenen.
Erna Hikke
Tel: 0172 603225
e-mail adres: ernahikke@gmail.com

Gouda

Sandra de Graaf
Sandra is coach, trainer en van oorsprong psycholoog. Zij heeft de opleiding Onbeperkt Ontspannen bij Pia gevolgd en sindsdien heeft zij ontspanningstrainingen gegeven aan coaches, hulpverleners, leerkrachten, jongeren en rechters. Zij ervaart de ontspanningstraining als deur tot werkelijk aanwezig en in contact zijn. Zij heeft ontspannings- en aandachtstraining geïntegreerd in de opleidingen die zij geeft: ‘Helend coachen’ en ‘De school voor de rechterhersenhelft’.
06 22 44 67 92
0182 507 876
sandra.degraaf@wanadoo.nl

Rotterdam

Martine Mechelaere is jaren werkzaam geweest als psychiatrische verpleegkundige, cultureel/ maatschappelijk werker en gedragstrainer van justitiële jongeren.
Op dit moment geeft zij kunstzinnige vorming en theater op basisscholen aan kinderen en moeders, tevens is zij docent aan een school voor vrijwilligers.
Martine heeft meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van transformatie, bewustzijn en beweging. Ze ziet dat stress en spanningen leiden tot disbalans en wil zich daarom graag inzetten om door middel van ontspanningstrainingen aan jongeren meer evenwicht in deze samenleving te creëren.
Adres: Martine Mechelaere
Voorhaven 99c
3025 HE Rotterdam
06-22179349
m.mechelaere@planet.nl

Bloemendaal

Marleen van den Bergh is beeldend kunstenaar en procesbegeleider. Sinds 1988 heeft ze haar eigen centrum onder de naam ‘ De Koepel’ in Bloemendaal. Hier geeft zij cursussen in beeld vormen vanuit beweging en materiaal en zij geeft individuele begeleiding. Ook geeft zij cursussen aan kinderen.
Website; www.marleenvandenbergh.nl

Belgie, Bonheiden

Elisabeth De Wachter
Choreograaf
Shakti vzw
Van benedenlaan 5
2800 Mechelen
015 52 84 82
0494 29 31 44
Website met alle info; www.shakti.be

Rotterdam

Henriëtte van Emmerloot
Ervaren en gediplomeerde yoga- en meditatie docente.
Geeft lessen, cursussen en retraites
Info op de website: www.yogameditatie.com

Hellevoetsluis/ Stellendam/Portugal

Mieke van Aken- van den Bergh
Kunstenares en illustrator
Mieke heeft o.a. de illustraties gemaakt voor het boek Chakra Yoga van Douwe Tiemersma.
Zij begeleidt ook stilteochtenden, zoals Pia en Jan die geven vanuit jarenlange ervaring in Onbeperkt ontspannen met inzicht met een zieke partner.
Info op de website; www.atelier11.info

Nieuwkoop

Bloei
Wouthiera Crommelin
Coach voor kinderen en ouders om meer ontspannen door het leven te gaan.
Ook voor mensen die met kinderen werken.
www.inbloei.nu

Zoetermeer

Lia Steenstra-Welle is yogadocente sinds 1989, ook zwangerschapsyoga. Dansdocente sinds 2008. Treed liefdadig op met seniorbuikdansgroep voor verzorgingshuizen.
Organiseert samen met man Henk Steenstra non-profit yogareizen.
www.yogawelle.nl
familiesteenstra@hotmail.com
Tel: 079-3521905

Bilthoven en omstreken:

Petra van den Eertwegh, Yoga docent en docent ontspannen voor jongeren. Biedt zich aan voor cursus ontspannen voor jongeren op het voortgezet onderwijs. Ook persoonlijke begeleiding “Ontspannen voor jong en oud” op aanvraag.
Petra van den Eertwegh 06-24460865. www.adbutha.nl

Amsterdam

Marlie Duizings was jaren werkzaam als docent Beeldende Vorming in het voortgezet onderwijs. Nu heeft zij een zelfstandige coachpraktijk, waarin zij mensen begeleidt die een verandertraject willen doorlopen. Naast gesprekken werkt zij met schrijf- en beeldende opdrachten.

Verder geeft zij creativiteitstrainingen in kleine groepen, nml. The Artist’s Way (schrijven) en Langs de weg van de verbeelding (beeldend werken).
W: www.bureauvoorverandering.nl  | E: info@bureauvoorverandering.nl  | T: 06-26 969 987

Zoetermeer

Antoinette Kral
Website; www.weerbaaroppad.nl | Email; info@weerbaaroppad.nl

Schoorl (NH) en Noordwolde (FR )e.o.

Willy Klaver www.levensverbeelding.nl  06-18127641

Utrecht

Ben ten Have, leraar godsdienst en levensbeschouwing aan het Oosterlicht college te Nieuwengein, wil samen met leerlingen en collega’s weer afstemmen op innerlijke stilte, verbondenheid en eigen kracht. Op school heeft ieder zijn/haar eigen taak en verantwoordelijkheid; samen zijn we een leefgemeenschap. Tel. 06-26654859; e-mail: b.tenhave@oosterlicht.nl

Son en Breugel

Leonie Kruijt
In Son en Breugel (omgeving Eindhoven) geef ik , als psychologe en lichaamsgericht coach, coaching aan kinderen, jongeren en (jong) volwassenen. hierin maak ik gebruik van haptonomie, massage, lichaamswerk en de methode onbeperkt ontspannen. Mijn specialisaties zijn vermoeidheid, hooggevoeligheid, assertiviteit en psychosomatische klachten. Hierover vind je op www.puur-jezelf-zijn.nl Voor meer informatie kun je mailen naar info@puur-jezelf-zijn.nl of bellen naar 0633872341

Bussum

Petra Niessen- de Bruijn (20-04-1966) (docente Frans/CKV/meditatie & mindfulness), Bisonstraat 10, 1402 TZ Bussum, 06-25406008 P.Niessen@vituscollege.nl / petraniessen@casema.nl

Ervaring & gevolgde cursussen: Yoga- en meditatielessen / 2 x een retraite bij Zen-Boeddhist Thich Nhat Hanh (o.a. een retraite over mindfulness in het onderwijs in Barcelona) / De cursus ‘Onbeperkt ontspannen’ .Sinds een jaar of 6 geef ik workshops meditatie en mindfulness aan leerlingen op mijn school in Bussum, St Vituscollege (in groepsverband en individueel). Ik maak o.a. gebruik van de oefeningen uit het boek ‘Onbeperkt ontspannen’ van Pia de Blok. Er is veel animo voor en leerlingen ervaren de meerwaarde van stilte, rust, aandacht en ondervinden de heilzame werking ervan. Tevens probeer ik kleinere ontspannings- en concentratieoefeningen in mijn reguliere lessen CKV en Frans te integreren. Ik merk dat er ruimte voor is; de leerlingen zijn er ontvankelijk voor en het voegt iets waardevols toe aan het onderwijs. Ook collega’s raken geïnteresseerd. Als een olievlek breidt het zich uit, en wie weet raakt het steeds meer ingebed in het onderwijs. Dat zou mooi zijn. Een waardevolle aanvulling.

Woerden

Nicolette van Leeuwen, Kindercoaching Woerden Coaching voor kinderen en ouders. Coaching met aandacht voor ontspanning, eigen kracht en bewustwording. Website: www.kindercoachingwoerden.nl en telefoonnummer 06-13460771.

Zutphen

Marjolein Pothoven is mentor in het voortgezet onderwijs, ze werkt op een praktijkschool. Vanaf 2012 geeft ze ontspanningsoefeningen op haar school, 2x per week 2 uur, op inschrijving aan een groep leerlingen van 12 tot 18 jaar en twee keer per week aan haar mentorgroep. Marjolein geeft workshops over haar lessen op scholen aan collega docenten en aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie zie haar blog: www.marjolein-pothoven.nl

Leimuiden

Ruud Kouwenoord heeft een praktijk (BMS Balance) in natuur- en energetisch geneeswijze. Zijn uitgangspunt is dat “gezondheid” niet alleen de afwezigheid van ziekte is, maar ook toename van lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spirituele balans. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. Als oplossingsgerichte therapeut is het zijn doel de client hulpmiddelen aan te reiken en ondersteuning te geven, waarmee het wel lukt. De client kan een hernieuwd balans in het leven vinden. De methode “Onbeperkte ontspannen” gebruikt hij binnen de praktijk.

E-mail: bmsbalance@gmail.com | Website: www.bmsbance.info | Mobiel: 06 14 15 21 24